government library

Ενιαίος Κατάλογος Κρατικών Βιβλιοθηκών
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εικόνα εξωφύλλου από Amazon
Εξώφυλλο από Amazon.com
Εξώφυλλο από Google Jackets
Κανονική προβολή Προβολή MARC Προβολή ISBD

Η ελληνική επανάσταση του 1821 στον καθρέφτη της ρωσικής ποίησης / επιλογή, εισαγωγή, επιμέλεια Σόνια Ιλίνσκαγια

Συντελεστής(ές): Τύπος υλικού: ΚείμενοΚείμενοΓλώσσα: Greek, Modern (1453- ) Original language: Ρωσικά Λεπτομέρειες δημοσίευσης: Αθήνα : Βιβλιοπωλείο της "Εστίας" Ι. Δ. Κολλάρου, 2001.Περιγραφή: 148 σ., [40] σ. με πίν. : εικ. (μερ. εγχρ.), πιν. ; 24 εκISBN:
  • 9600509794
Ομοιόμορφοι τίτλοι:
  • Η ελληνική επανάσταση του 1821 στον καθρέφτη της ρωσικής ποίησης
  • Grecheskaja reboljucija 1821 goda v zerkale russkoi poezii. Ελληνικά
Θέμα(τα): Ταξινόμηση DDC:
  • 891.71 23
Περίληψη: «Πιστή μου Ελληνίδα, μην κλαις σαν ήρωας έχει πέσει...» γράφει ο Πούσκιν το 1821 σ' ένα ποίημά του, εμπνευσμένο από τις πρώτες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Δώδεκα ποιητές, τριάντα ποιήματα, που για πρώτη φορά σμίγουν σε ενιαίο κύκλο του ρώσικου φιλελληνισμού, προβάλλουν την εικόνα μιας αρχαίας χώρας δοξασμένης όχι μόνο για την κληρονομιά του παρελθόντος, αλλά και για το ηρωικό της παρόν. Τη συλλογή κοσμούν τα σκίτσα του Πούσκιν και οι εικόνες της Ελλάδας όπως τις αποτύπωσαν ο περίφημος Ρώσος ζωγράφος Κ. Μπριουλόφ και άλλοι συνάδελφοί του της αποστολής στην Ελλάδα, που πραγματοποίησε το 1835 ο κόμης Β. Ορλόφ-Νταβίντοφ.
Επισημειώσεις από αυτή τη βιβλιοθήκη: Δεν υπάρχουν επισημειώσεις σε αυτή τη βιβλιοθήκη για αυτό τον τίτλο. Συνδεθείτε για να προσθέσετε επισημειώσεις.
Αντίτυπα
Τύπος τεκμηρίου Τρέχουσα βιβλιοθήκη Συλλογή Ταξιθετικός αριθμός Κατάσταση Ημερομηνία λήξης Barcode
Books Books Βιβλιοθήκη Παιδαγωγικού Ινστιτούτου = Pedagogical Institute Library Main 891.71 ΕΛΛ (Περιήγηση στο ράφι(Άνοιγμα παρακάτω)) Διαθέσιμο PEI00043455

Περιλαμβάνει βιβλιογραφικές σημειώσεις.

«Πιστή μου Ελληνίδα, μην κλαις σαν ήρωας έχει πέσει...» γράφει ο Πούσκιν το 1821 σ' ένα ποίημά του, εμπνευσμένο από τις πρώτες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Δώδεκα ποιητές, τριάντα ποιήματα, που για πρώτη φορά σμίγουν σε ενιαίο κύκλο του ρώσικου φιλελληνισμού, προβάλλουν την εικόνα μιας αρχαίας χώρας δοξασμένης όχι μόνο για την κληρονομιά του παρελθόντος, αλλά και για το ηρωικό της παρόν. Τη συλλογή κοσμούν τα σκίτσα του Πούσκιν και οι εικόνες της Ελλάδας όπως τις αποτύπωσαν ο περίφημος Ρώσος ζωγράφος Κ. Μπριουλόφ και άλλοι συνάδελφοί του της αποστολής στην Ελλάδα, που πραγματοποίησε το 1835 ο κόμης Β. Ορλόφ-Νταβίντοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό τον τίτλο.

για να αναρτήσετε ένα σχόλιο.